Ingredienten
1 courgette
200 gr rucola
2 tomaten
1 blikje ansjovis
4 eieren
200 ml crème fraîche
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200° C.
Neem een ruime platte ovenschaal die ook op het vuur kan.
Snijd de courgette in plakjes. Ontvel de tomaten en snijd ze in plakken. Snijd zonodig de rucola wat kleiner.
Klop de eieren los met de crème fraîche en voeg wat peper en zout toe.
Doe olijfolie in de ovenschaal en zet hem op het vuur. Bak de courgette hierin bruin. Voeg de tomaten toe, verdeel de ansjovis over de schaal en tenslotte de rucola. Laat even bakken.
Giet het eiermengsel erover en laat ± 3 minuten bakken.
Zet de schaal ± 5 minuten in de oven. Het ei moet stollen maar sappig blijven.
Categorie
Courgetterecepten
Groentenschotels
Vlees en vis, kip en ei