Het kookboekje van Jan en Monique

add edit upload foto delete all
Bread pudding
nog niet geprobeerd - naar Jamie

Ingrediënten

zie beschrijving

Bereiding

Kruid 100g boter met kaneel, nootmuskaat en sinaasappelrasp
smeer 8 boterhammen van 1 cm in, en ook de schaal
doe de boterhammen in de schaal
maak een vanillecreme (9 eigeel, 1 eiwit, 140 g suiker, 500 ml melk, 565 ml slagroom, vanillestokje)
ei samen met suiker tot een creme kloppen
melk, slagroom en vanillestokje voorzichtig warm maken, 5 minuten zachtjes laten trekken
eimengsel er heel voorzichtig doorheen roeren en dan de vanillestok eruit halen
giet de vanillesaus over de boterhammen en laat 20 minuten trekken
oven op 180
zet de schaal op een diepe ovenplaat waar je kokend water in zet (water tot halverwege de rand van de schaal)
45 minuten in de oven tot de custard klaar is.
Als topping: verwarmde marmelade over de bovenkant, dan nog 5 tot 10 minuten in de oven

Categorie

Nog proberen